засідання філософсько-дискусійного клубу «Еврика»

19.10.23. р. відбулося чергове засідання філософсько-дискусійного клубу «Еврика». Цього разу предметом презентації і дискусії стала тема: «Технології штучного інтелекту в системі освіти». 
Перед початком обговорення проблем вказаної теми була надана презентація в рамках рубрики «Інновація», де була продемонстрована студентами 2 курсу спеціальності Комп’ютерні науки ВНТУ група 2КН Пинзак О., Романець К., Собко А. інтелектуальна розробка робота «Роботіно». Стає уже традицією, коли студенти обох університетів на засіданнях клубу презентують свої власні розробки інформаційно-інтелектуальних систем. 
Основна частина засідання була присвячена обговоренню питань впровадження технології ШІ в системі освіти. Участь у засіданні взяло понад 90 учасників. Присутнім було дуже цікаво, коли студентка 2 курсу спеціальності Дошкільна та початкова освіта ВДПУ Аліна Красноголов в своїй презентації продемонструвала як ШІ самостійно змоделював процес зародження життя на Землі, а також виконує творчу функцію, оперуючи текстовою та образною інформацією. 
Надзвичайно цікава була презентація студентки 2 курсу спеціальності Дошкільна та початкова освіта Марії Осиченко, де вона акцентувала увагу на вагомості образного типу обробки інформації, а також на тому як ШІ може активізувати інтуїцію людини, забезпечивши генерацію її творчості та інновації. 
Важливу інформацію у своїй презентації надала студентка 2 курсу спеціальності Цифрові технології ВДПУ Олена Панасенкова, щодо використання технології ШІ в системі університетської освіти. 
В цілому, засідання дискусійного клубу пройшло конструктивно, цікаво, змістовно. По деяких питаннях проходили дискусії.