Круглий стіл " Менеджмент в умовах війни '

«Уже 10 місяців йде війна. За цей час Україна змінилася докорінно в усіх сенсах цього слова. Остаточно викристалізувалася єдина незламна українська нація. Нація, яка з гідністю щодня долає випробування війною і щодня здобуває перемоги на полі бою і в тилу.  Світ відчув значення України, а Україна відчула підтримку світу. Ми зробили надзвичайно потужний глобалізаційний крок вперед. Але цей крок був би неможливий якби не щоденні зусилля сотні тисяч управлінців в усіх куточках держави, українців за кордоном. Кожен українець на своєму місці щодня робить кроки для Перемоги» (©Тетяна Кронівець). 
🗓30 листопада 2022 року на факультеті права, публічного управління та адміністрування Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбувся Круглий стіл "Менеджмент в умовах війни" (до 110-річчя університету).

Розпочалося засідання з вітального слова декана факультету права, публічного управління та адміністрування, кандидата наук з державного управління, доцента, Заслуженого юриста України Олександра Яременка. Найперше Олександр Іванович передав вітання учасникам заходу від ректора Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, доктора педагогічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Наталії Лазаренко; висловив бажання обговорити наразі актуальні питання менеджменту, подякував стейкхолдерам за співпрацю, а науковцям та здобувачам – за інтерес до заходів які вже систематично організовує факультет. 
До вітань учасників долучилися начальник Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Вінницькій області Наталя Квят та заступник директора Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Юрій Куслій. 

➡️Робочими напрямками круглого столу стали питання менеджменту в органах державної влади, менеджменту бізнесу та менеджменту громадських та благодійних організацій.

↪️З актуальними доповідями виступили:
▪️Наталя Квят , начальник Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Вінницькій області - тема доповіді «Управління талантами в часі війни: управлінці з людським обличчям»
▪️Юрій Куслій, заступник директора Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України - тема доповіді «Особливості управління НДЕКЦ в умовах воєнного стану»
▪️Крістіна Слободянюк, керівник апарату Господарського суду Вінницької області - тема доповіді «Забезпечення безперервної роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій та в умовах воєнного стану. Алгоритм дій працівників апарату суду у надзвичайних ситуаціях»
▪️Юлія Герасименко, кандидат економічних наук, доцент - тема доповіді «Результативний менеджмент як життєва парадигма»
▪️Ірина Кривешко, керівник апарату Вінницького адміністративного окружного суду - тема доповіді «Доступне правосуддя в умовах воєнного стану»
▪️Олександр Яременко , декан факультету права, публічного управління та адміністрування Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, кандидат наук з державного управління, доцент, Заслужений юрист України - тема доповіді «Формування цифрових компетентностей під час підготовки менеджерів в юридичній діяльності»
▪️Олеся Самойленко, голова Відокремленого підрозділу ГО «Справа Кольпінга в Україні» «Родина Кольпінга місто Вінниця»  - тема доповіді «Особливості роботи громадської організації осіб з інвалідністю в умовах війни: виклики та можливості для розвитку»
▪️Вікторія Горбонос, доктор філософії в галузі права, старший викладач кафедри фундаментальних і приватно-правових дисциплін Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського - тема доповіді «Менеджмент волонтерської діяльності: головні засади, напрями діяльності, організація роботи»

📑Науково-практичний захід об’єднав сучасних потужних менеджерів - державних службовців, представників бізнесу, громадських діячів, волонтерів, освітян, які поділилися власним досвідом та мотивацією до змін, особливостями діяльності управлінця, менеджера в умовах воєнного стану. 
💡Ключовим елементом заходу стало обговорення саме практичних кейсів менеджменту державних установ, громадських організацій, волонтерства, бізнесу: 
⁉️Як організована робота суду в умовах воєнного стану? 
❓️Яку роль відіграє соціальна сервісна служба? 
❓️З якими труднощами стикається бізнес в умовах воєнного стану? 
❓️Як провадити волонтерську діяльність в умовах воєнного стану? 
‼️Інформаційна безпека та захист прав людини в умовах війни тощо.

👥️️Від спікерів ділимося цікавими і працюючими кейсами:
«Мотивуй спочатку себе, потім команду, потім усіх людей, які звертаються по допомогу.... допоможи людям втілити мрії...💬(Наталя Квят)
«…Зосередься на своїй місії, своєму призначенню в цьому світі...»💬 (Юрій Куслій)
« ...Для менеджера погано бути одному, збери команду, це ті люди, що прийдуть на допомогу...» 💬(Олеся Самойленко)

До обговорень з цікавістю долучалися студенти. 
Приємно, що, між іншим, наші партнери відзначили організованість та високий рівень підготовки наших здобувачів, які мали можливість продемонструвати свої знання та навички під час проходження практики. 
З програмою круглого столу можна ознайомитися за посиланням 
За результатами круглого столу буде видано збірник матеріалів. 

МОДЕРАТОРИ КРУГЛОГО СТОЛУ
👤Завідувач кафедри публічно-правових дисциплін, доктор юридичних наук, професор Ольга Мельничук 
👤Завідувач кафедри фундаментальних і приватно-правових дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент Тетяна Кронівець 

ОРГАНІЗАТОРИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського 
Державна наукова установа «Інститут інформації, безпеки і права Національна академія правових наук України» 
Вінницький апеляційний суд 
Господарський суд Вінницької області 
Вінницький окружний адміністративний суд 
Вінницький міський суд Вінницької області 
Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області 
Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області 
Вінницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ України
Вінницький місцевий центр з надання БВПД 
Відділ протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України

Дякуємо нашим співорганізаторам, стейкхолдерам, науковцям, здобувачам за цікаву дискусію, ініціативність та виявлення інтересу до нагальних питань розвитку менеджменту в умовах воєнного стану, з перспективою повоєнного відновлення та підтримки системи управління у різних сферах. 

Дякуємо нашим захисникам, Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо можливість організовувати та проводити такі заходи. Разом до Перемоги!🇺🇦