Гостьова лекція

27 вересня студенти та викладачі факультету права, публічного управління та адміністрування мали за честь слухати гостьову лекцію судді Конституційного Суду України, доктора юридичних наук, професора Совгири Ольги Володимирівни. На високому професійному рівні лектор розкрила ключові питання: повноваження Конституційного Суду України, конкурсні засади відбору кандидатур на посаду судді, організаційну структуру Суду, форми звернення до Суду (конституційне подання, конституційне звернення, конституційна скарга) та суб’єкти права на звернення. Особливу увагу лектор акцентувала на відносно новому інституті конституційного права – конституційній скарзі. Ольга Володимирівна висвітлила правову природу конституційної скарги, суб’єктів подання, ознайомила зі змістом формуляру конституційної скарги, охарактеризувала категорії справ, які розглядав Суд та ін. Вона відповіла на поставлені питання та висловила прихильність до студентів і педагогів.
По завершенні лекції щирі слова вдячності висловили Ользі Володимирівні магістри спеціальності Право та завідувач кафедри публічно-правових дисциплін, доктор юридичних наук, професор Мельничук Ольга Федорівна.
Сердечно дякуємо судді Конституційного Суду України, доктору юридичних наук, професору Совгирі Ользі Володимирівні за високопрофесійну, змістовну, цікаву та корисну лекцію! Вдячні за професіоналізм, за внесок у розвиток студентів, за співпрацю! Перемоги, миру та добра!