Молодь і влада: взаємодіють?!


Молодь і влада: взаємодіють?! З цього запитання (чи ствердження!) розпочалося знайомство студентської молоді, учасників проєкту «Молодь – громада – влада» з начальником відділу виховання та позашкільної роботи Департаменту освіти Вінницької міської ради Наталією Василівною Перекрестенко. 

Ранок 23 вересня 2021 року в освітньому хабі «NotBox» розпочався з непростих питань. Що таке молодіжна партиципація? Які сходинки на драбині молодіжної участі зазвичай займають студенти? Які успішні кейси взаємодії молоді з Вінницькою міською радою можуть стати гарним прикладом активної позиції, свідомості, віри в себе й конкретних дій?

Студенти не лише стали уважними слухачами, а ще об’єдналися в групи та у бліц-режимі продукували ідеї актуальних проєктів.

Приємною несподіванкою для присутніх став і виступ студентки 1 курсу факультету публічного управління та адміністрування Аліни Драчук, випускниці школи-гімназії №23 м. Вінниці, екс-голови громадського об'єднання "Лідер".  «Вірити – це вже підштовхнути події!» ‒ впевнена Аліна. Двічі її проєкти стали переможцями міського конкурсу «Бюджет шкільних проєктів» і вже реалізовані у рідній школі.

Підсумовуючи, пригадаємо слова Наталії Василівни. Важливо, аби молодь була не лише споживачами послуг. Нові ідеї, сміливі ініціативи та пропозиції співпраці від молодого покоління обов’язково будуть почуті представниками влади. Варто діяти!

Щиро вдячні Департаменту освіти Вінницької міської ради за співпрацю й особисто Н. В. Перекрестенко за цікаву, мотивуючу зустріч!

Дякуємо Вінницькому державному педагогічному університету імені Михайла Коцюбинського за підтримку проєкту; факультетам права, публічного управління та адміністрування, іноземних мов за найактивнішу участь!










23.09.2021