Інформаційна година «Торгівля людьми – реальна загроза ХХІ століття»

У секторі правової інформації Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва  відбулася інформаційна година «Торгівля людьми – реальна загроза ХХІ століття». 
18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми. 
Торгівля людьми це – злочин жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти. Мета цього злочину завжди є експлуатація людини в будь-який спосіб – примусова праця, використання у домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, вилучення органів, сексуальна експлуатація чи створення порнографічної продукції, народження дитини примусово чи за замовленням, втягнення у злочини.
Про реальні випадки торгівлі людьми у Вінницькій області розповіла Клименко Людмила – майор поліції, старший оперуповноважений  в особливих справах Управління міграційної поліції ГУНП у Вінницькій області. 
Кравченко Яніна – менеджерка проектів Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії», ознайомила молодь з діяльністю організації, розповіла про «Гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області. 
Студенти Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського  спеціальності 081 Право мали можливість практично пройти онлайн-квест з безпечного працевлаштування.

18.10.2021