Круглий стіл «Інформаційні ресурси, інтелектуальна власність у освітньо-науковій та інноваційній сферах: філософсько-правові і прикладні аспекти»

У Вінницькому педагогічному відбулося засідання круглого столу на тему «Інформаційні ресурси, інтелектуальна власність у освітньо-науковій та інноваційній сферах: філософсько-правові і прикладні аспекти». У обговоренні даної тематики взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, директор науково-дослідного інституту інформатики і права Національної академії правових наук України Володимир Пилипчук, голова постійної комісії Вінницької обласної ради Людмила Станіславенко, завідувач кафедри правових наук та філософії ВДПУ Олександр Яременко (ініціатор заходу), науковці в галузі інформаційного права та права інтелектуальної власності, науково-педагогічні працівники та студенти. 

Із вітальним словом до присутніх звернулася ректор педуніверситету Наталія Лазаренко, яка привітала учасників круглого столу і зазначила, що питання вирішення проблем становлення інформаційного простору, розвитку інформаційних ресурсів, інтелектуальної власності є актуальними і потребують детального вивчення. Наталія Іванівна побажала учасникам змістовної дискусії та плідної роботи».

Директор науково-дослідного інституту інформатики і права Національної академії правових наук України Володимир Пилипчук за сприяння інтеграції науки та освіти, розвитку правової науки України та багаторічну педагогічну працю нагородив Наталію Іванівну почесною грамотою. Також Володимир Григорович вручив диплом кандидата юридичних наук старшому викладачеві правових наук і філософії Тетяні Кронівець, котра в січні цього року в науково-дослідному інституті інформатики і права захистила дисертацію.

На засіданні круглого столу було розглянуто питання філософських і загальнонаукових проблем розвитку інформаційної сфери, проблеми права власності на інформацію та правового режиму інформаційних ресурсів в сучасній юридичній науці та практиці. Обговорили й теоретично-методологічні засади освіти і науки в інформаційному суспільстві, напрями підвищення інформаційної компетентності учасників інформаційної, правозастосовної та освітньої діяльності та питання інтелектуальної власності в освітньо-науковому просторі. Також під час дискусії було висловлено пропозицію розширення діяльності спільної лабораторії юридичного спрямування.

За матеріалами круглого столу планується видання збірника наукових праць.