Участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

Доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри публічно-правових дисциплін Ольга Мельничук взяла участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ». 
Конференцію організували та провели Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України, Львівський національний університет імені Івана Франка (юридичний факультет, факультет міжнародних відносин), Щецинський університет (факультет права та адміністрації).  

Високоповажні науковці представили свої дослідження та обговорили актуальні питання з цієї надважливої теми. Доповіла про проблему людської безпеки, яка є критерієм ефективності реформи децентралізації публічної влади, а також складовою національної безпеки. Власне безпека в громадах є однією з умов повернення українців із-за кордону, адже саме нам з вами й здійснювати відбудову економіки.
За опитуванням, яке проводилося восени 2022 р., 76,5 % українців прагнуть продовження реформи децентралізації публічної влади. І це закономірно з багатьох причин. Цей результат і сьогоднішній захід додають оптимізму - продовженню реформи децентралізації в післявоєнний період бути!