Прес-конференція. Презентація проєкту Erasmus+ Jean Monnet Module "Соціальна інтеграція дітей з особливими потребами у середовище різноманіття та інклюзії: європейські підходи"

Завідувач кафедри фундаментальних і приватно-правових дисциплін, адвокат Тетяна Кронівець учасник команди з реалізації проєкту Erasmus+ Jean Monnet Module "Соціальна інтеграція дітей з особливими потребами у середовище різноманіття та інклюзії: європейські підходи". 

Проект орієнтований на здобувачів вищої освіти СВО бакалавр, викладачів ЗВО, вчителів, вихователів , асистентів вчителя та вихователя, представників ГО, волонтерів, батьків та дітей з ООП.

Мета проєкту - упровадження досвіду ЄС у підготовці фахівців для роботи з освітнім закладом та в регіональному контексті створити інклюзивне середовище, сприятливе для успішної соціальної інтеграції дітей з особливими потребами, розвитку громадянської, особистісної та соціальної компетентності; попередження відторгнення та булінгу.

Команда фахівців, яка реалізовує проєкт:
Тетяна Кронівець - кандидат юридичних наук, адвокат, завідувач кафедри фундаментальних і приватно-правових дисциплін
Олена Демченко - кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету дошкільної і початкової освіти імені Валентини Волошиної
Олена Колосова - кандидат педагогічних наук, старший викладач, заступник декана з наукової роботи факультету дошкільної і початкової освіти імені Валентини Волошиної, 
Анна Хіля – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри початкової освіти Факультету дошкільної і початкової освіти імені Валентини Волошиної,
Ірина Саранча, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи
Ярослава Пилипенко - асистент кафедри дошкільної освіти, аспірант.

Міжнародний проєкт є чудовою нагодою здобувачам спеціальності 081 Право отримати новий досвід, практичні навички у питаннях інклюзії (особливо правові аспекти процесу).

Серед активностей проєкту: тренінги, семінари, модулі, хакатони, конференції та ін. 

Зокрема, правовий сегмент проєкту передбачає:
Курс модуля метою якого є засвоїти правові основи інклюзії в країнах ЄС та Україні; європейські теорії та досвід правової роботи групи психолого-педагогічного супроводу з підготовки дітей з особливими потребами до соціальної взаємодії в умовах сприятливого середовища; обговорити перспективи впровадження досвіду країн ЄС в Україні.
Формат роботи при викладанні курсу буде орієнтований на інтерактивні форми роботи, навчальні приклади взаємодії в різних групах, виконання індивідуальних та спільних творчих проектів.
Тренінг
"Правова субмарина" - правовий проєкт для дітей з особливими освітніми потребами, інформаційний тур Вінницею 
Створення інформаційного бюлетеня " Соціальна інтеграція: регіональний путівник"

Вже цього четверга (27.10.2022) відбулася прес-конференція за участі проректора з наукової роботи Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, професора Алли Коломієць, гостей, партнерів, стейкхолдерів та потенційних учасників. 
Команда проєкту презентувала напрями роботи, озвучила мету та основні завдання проєкту. 
До заходу також долучилися співзасновник і директор Modern Education & Research Institute (Бельгія) Катерина Царанок, експерт, консультант проєкту (Новрегія) Наталія Шкребета, директор Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Вінницькій області Наталя Квят, партнери проєкту - Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області (директор Марина Лукіянова), Вінницький міський суд Вінницької області (голова суду Ганна Гайду), Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Гайсинської міської ради (директор Лариса Фурсова), Відділ комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації (головний спеціаліст Олександр Швець), Відділ протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Національної поліції України (начальник Олександр Ульяненков), Відокремлений структурний підрозділ громадської організації «Справа Кольпінга в Україні» «Родина Кольпінга» м. Вінниця (голова Леся Самойленко), Фундація «Porta Vitae» (Польща) (координатор Ірина Роздобудько), стейкхолдери, наукво-педагогічні працівники, студенти.

Вітаємо потужну команду проєкту Erasmus+ Jean Monnet Module з успішним початком, бажаємо легкої та продуктивної реалізації.