Вебінар приурочений Дню Конституції України

 24 червня 2022 року на Факультеті права, публічного управління та адміністрування ВДПУ  відбувся вебінар, приурочений Дню Конституції України, організований  спільно з  Вінницьким місцевим центром з надання БВПД. 

Завідувач Кафедри публічно-правових дисциплін ВДПУ ім. М. Коцюбинського Мельничук Ольга Федорівна привітала всіх учасників цього заходу з прийдешнім святом та наголосила на важливості Основного Закону держави.

Під час зустрічі було обговорено декілька актуальних наразі питань. Зокрема, Цимбал Віталій Сергійович, завідувач сектору «Жмеринське бюро правової допомоги» , поділився цінними знаннями щодо отримання статусу біженця, а Калась Анастасія Юріївна, головний фахівець із зв’язків з громадськістю Вінницького місцевого центру з надання БВПД, розповіла про відновне правосуддя, в рамках якого здійснюється процес медіації.

 Мельничук Ольга Федорівна розказала про науково-практичний центр медіації і права, який функціонує на факультеті, а також про отримання ліцензії підготовки магістра ступеня вищої освіти магістр за спеціальністю 081 Право. 

Було визначено важливість вивчення процесу медіації для підготовки бакалаврів та магістрів спеціальності Право.

 Активну участь в обговоренні актуальних питань взяв заступник декана з наукової роботи Лапшин Сергій Андрійович. 

До вебінару також долучилися студенти-правники, які завзято ставили питання та висловлювали свої думки щодо висвітлених тем.