A Question of Genocide: How to Qualify Atrocities Being Committed by Russia in Ukraine?

 18 травня 2022 р. професор Кафедри публічного управління та адміністрування ВДПУ  Кононенко Валерій Васильович та професор Годлевська Валентина Юріївна долучилися  дискусії з теми: "A Question of Genocide: How to Qualify Atrocities Being Committed by Russia in Ukraine?"  ("Питання геноциду: як кваліфікувати звірства, вчинені Росією в Україні?").

Учасники заходу, випускники програми Фулбрайта, експерти з юридичних та історичних вимірів поняття «геноцид»,  обговорили  концепції геноциду та проблеми кваліфікації злочинів РФ в Україні.

Організатор Fulbright Program in Ukraine Fulbright Ukraine 

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США та адміністрована Інститутом Міжнародної Освіти (IIE) Institute of International Education (IIE) , посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946 року, нині – більш аніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – понад 1100 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США; більше ніж 750 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.

У післявоєнні роки сенатор від штату Арканзас Джеймс Вільям Фулбрайт (J. William Fulbright) виступив з законодавчою ініціативою, спрямованою на створення програми міжнародних наукових обмінів, що нині названа на його честь. Антигуманна сутність Другої світової війни та її руйнівні наслідки спонукали до зміни способу мислення й формування спільного майбутнього, основою якого є приналежність до роду людського в усій його різноманітності. Саме ідея міжнародної освіти, що уможливлювала не тільки подолання географічних кордонів для науковців та студентів, але й сприяла покращенню взаєморозуміння та налагодженню мережі особистісних та професійних контактів, стала вдячним ґрунтом для глибшого взаємопізнання людьми один одного. Сенатор Фулбрайт зазначав, що міжнародна освіта перетворює національні цінності на людські, – ми стаємо терпимішими й вчимось цінувати те, що нас вирізняє; сприяємо гуманізації міжнародних стосунків, вчимося визнавати й поважати інші культури, що наповнюють наш світ. А що важить більше – це те, що ми усвідомлюємо важливість співпраці задля миру та добра цілої громади.

Детальніше про програмy https://fulbright.org.ua/.../the-fulbright-program-in.../