«Школа правосуддя. Мистецтво судової промови».

 Студенти Факультету права, публічного управління та адміністрування ВДПУ  ім. М. Коцюбинського взяли участь у  студентському конкурсі «Школа правосуддя. Мистецтво судової промови». 

🗓️11 лютого, у Вінницькому міському судді відбувся фінал конкурсу, де 20 студентів мали можливість випробувати себе в ролі позивача, відповідача, представника обвинувачення, представника захисту та судді. Вони демонстрували свої ораторські здібності та імпровізували. 

⌛Впродовж декількох годин студенти - правники майстерно продемонстрували судовий процес  в одному із залів Вінницького міського суду, відтворивши 4 змодельованих засідання кримінального та цивільного судочинства.

🧾Сам конкурс проходив у 3 етапи. На першому етапі студенти мали заповнити анкету з 10-ти питань та надіслати мотиваційний лист щодо участі у даному проекті. За результатами відбору було обрано 20 учасників, для яких створено модельну справу, по якій вони мали підготувати власні промови. Ролі обиралися рандомно.

Виступ у залі суду – це фінальний етап конкурсу, після якого відбулося нагородження 8 фіналістів та гран-прі у номінаціях, відповідно до ролі у судовому процесі.

ℹ️«Школа правосуддя» спільний довгостроковий проект Вінницький міський суд Вінницької області  та Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського , націлений на активну молодь, яка пране вдосконалювати свої навички, вміти аналізувати інформацію та мати перспективу в подальшому працевлаштуванні, зокрема у Вінницькому міському суді.

✅Усі учасники фінального етапу отримали сертифікати на проходження двотижневого стажування у Вінницькому міському суді.

🏆Переможцем гран-прі стала студентка 3 курсу спеціальності 081 Право  Сніжана Шпирко.

Сюжет ВІТА