Валентина Камінська - перша й єдина представниця Вінниччини на Зимових Олімпійських іграх!

 Валентина Камінська, аспірантка кафедри публічного управління та адміністрування - перша й єдина представниця Вінниччини на Зимових Олімпійських іграх!

Сьогодні вінницька спортсменка в складі збірної команди України з лижного спорту перебуває у місті Лавіньо, Італія, на навчально-тренувальних зборах, після 3-тижневих зборів в Естонії. 

Наразі це останні передолімпійські збори. 

1 лютого Валентина вирушить до Китаю - на XXIV зимові Олімпійські ігри у Пекіні.

Гордість і хвилювання переживатиме тренер - Валерій Погребняк. Він надзвичайно пишається своєю ученицею – це роки тренувань і досягнень. 

45 спортсменів представлять Україну у Пекіні в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Склад команди затвердив Виконком Національного олімпійського комітету України за поданням національних федерацій і за підсумками детального аналізу й розгляду Робочої групи з підготовки до Ігор в Пекіні у відповідності до міжнародної та національної систем відбору.

Уперше в історії зимових Ігор Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд з фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб).

Після перерви у два олімпійських цикли, до складу нашої збірної повернулися представники шорт-треку і одразу з 2-а перепустками на Ігри, та фігуристи у командних змаганнях.

Востаннє українські стрибуни на лижах з трампліну були представлені ще на Іграх у Ванкувері в 2010 році. Після 12 років в олімпійському Пекіні побачимо виступ одразу 3-х наших спортсменів.

Склад Олімпійської команди-2022 нараховує 4-и Олімпійські чемпіони: біатлоністки Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко та фристайліст Олександр Абраменко, а також 3-и призери Юнацьких Олімпійських ігор – фігуристи Олександра Назарова-Максим Нікітін та Іван Шмуратко.

Зимові Олімпійські Ігри в Пекіні стартуюють 4-го лютого і триватимуть 2 тижні.

Успіху вінничанці та усій збірній команді України!

Вболіваємо!

Джерело Сергій Борзов - Голова Вінницької ОДА