Європейський закон про штучний інтелект: регулювання використання ШІ в правоохоронних цілях

15.02.2023 магістри спеціальностей 081 Право, 073 Менеджмент в юридичній діяльності, а також викладачі Факультету права, публічного управління та адміністрування ВДПУ слухали лекцію Донателли Касабуро на тему: «Європейський закон про штучний інтелект: регулювання використання ШІ в правоохоронних цілях».
Донателла Касабуро є юридичним дослідником Центру права інформаційних технологій та інтелектуальної власності Льовенського Університету (Бельгія). Вона працювала над кількома європейськими дослідницькими проектами, присвяченими штучному інтелекту, (кібер)безпеці та фундаментальним правам.
Лекторка розкрила роль штучного інтелекту через призму права, зробила огляд основних проблем, пов’язаних з правами людини, які виникають у зв’язку з використанням штучного інтелекту в роботі правохоронних органів, висловила експертну думку щодо закону про штучний інтелект.
Учасники поставили лекторці питання та обговорили проблему імплементації європейського законодавства про штучний інтелект в Україні.
Актуальність теми лекції, глибоке знання матеріалу та легкість його викладу лекторкою справили позитивне враження на викладачів і здобувачів вищої освіти ВДПУ ім. М. Коцюбинського.