"Міжнародний медіатор: Посібник"

 Пропонуємо переглянути  українське видання "Міжнародний медіатор: Посібник", що було перекладене та здизайноване за підтримки Проекту Академії Фольке Бернадотта "Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні" (за фінансової підтримки Швеції) та Джозе Паскаля да Роша/

Джозе Паскаль да Роша – лектор, медіатор і бізнес-консультант. Наразі є радником з питань національного діалогу делегації ЄС у Чаді і надає підтримку та допомогу керівництву держави у створенні структури Інклюзивного національного діалогу Чаду. Незадовго до цього він працював у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні як фасилітатор діалогу.

Паскаль має понад 20-річний досвід роботи в нестабільних середовищах та міжнародній медіації. Він брав участь як безпосередньо, так і опосередковано в укладанні 15 мирних угод в межах місій ООН, ЄС, ОБСЄ, ЕКОВАС, АС та багатьох міжнародних і національних неурядових організацій.

Паскаль є викладачем магістерської програми з переговорів та вирішення конфліктів в Колумбійському університеті, Нью-Йорк, США. Крім цього, він викладає в школі менеджменту IESEG в Парижі і в Кампусі Лілля, Франція, та в Інституті міжнародних відносин PUC-Rio в Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Він

належить до вченої наукової ради Центру вивчення конфліктів Університету Філіппса в Марбурзі, Німеччина.

Паскаль є лауреатом Деканської премії 2017–2018 рр. Школи професійних досліджень за прикладні дослідження в межах проекту, присвяченому зв’язкам між миротворчими операціями та тривалістю мирних угод, що реалізовувався разом із Центром політичних досліджень BRICS, Глобальним Південним Підрозділом медіації в Ріо-де-Жанейро, Інститутом міжнародних відносин PUC-Rio в Ріо-де-Жанейро; лауреатом Деканської премії 2019-2020 рр. Школи професійних досліджень за прикладні дослідження в межах дослідницького проекту щодо «тіньових акторів» та «тіньових воєн», який досліджує нові виклики медіації та миротворчості в контексті ідентичності, екстремізму, терористичних конфліктів і вирішення конфліктів.

Більше про дослідження та публікації Джозе Паскаля да Роша можна знайти на https://rocha.academia.edu