Бібліотека Факультету права, публічного управління та адміністрування ВДПУ поповнилася цінними матеріалами, підготовленими в рамках проєкту Ради Європи в Україні Council of Europe Office In Ukraine "Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні"

Бібліотека Факультету права, публічного управління та адміністрування ВДПУ поповнилася цінними матеріалами, підготовленими в рамках проєкту Ради Європи в Україні Council of Europe Office In Ukraine 
"Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні" .

Серед отриманих збірок:
"Гендерна рівність. Збалансована політична участь і представництво". 
Нормативно-правовий доробок, з питань гендерної рівності, що стосується збалансованої політичної участі та представництва жінок і чоловіків.
Мета збірки - сприяти підвищенню обізнаності учасників виборчих та політичних процесів у державах-членах Ради Європи про чинні стандарти і рекомендації, що містяться в резолюціях та рекомендаціях Комітету міністрів, Парламентської асамблеї, Конгресу місцевих та регіональних влад, стосовно дій та заходів, яких необхідно вжити для забезпечення безпечного політичного середовища й досягнення ґендерної рівності та збалансованої участі жінок і чоловіків, що є запорукою сталого розвитку.

Цифрові технології. Вибори. Права людини"
 Збірка документів, що містить низку відповідних стандартів, рекомендацій та настанов щодо забезпечення права на вільні вибори в епоху цифрових технологій та розвитку штучного інтелекту.

"Використання електронних реєстрів у виборчому процесі в Україні та шляхи оптимізації"– результати дослідження.
Автор дослідження, юрист, екс-заступник Голови ЦВК Андрій Магера розкриває питання нинішнього стану та перспектив використання ЄІАС «Вибори», Державного реєстру виборців, а також звертає увагу на потребу та можливості взаємодії з іншими електронними державними реєстрами під час організації виборчого процесу. Дослідження може бути корисним для практиків у сфері виборчого права та науковців.
Дослідження проведено за підтримки проєкту Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні», що впроваджується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018 - 2021 роки. Висловлені у дослідженні думки є авторськими і не обов’язково відображають офіційну позицію Ради Європи.

Колектив факультету права, публічного управління та адміністрування Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського висловлює щиру подяку Виборчі проєкти Ради Європи в Україні   
за надані збірки, які є цінними джерела для підготовки здобувачів вищої освіти спеціальностей 081 Право та 281 Публічне управління та адміністрування.

Ознайомитися з електронними версіями цих та інших матеріалів проєкту українською та англійською мовами можна на сайті Офісу ради Європи в Україні за посиланням 🔗 https://www.coe.int/uk/web/kyiv/electoral-practice-project-publications

21.10.2021